کامپوزیت
توجه به جزئیات است که تفاوت ها را نشان میدهد ...
کامپوزیت دندان نوعی پوشش است که روی دندان قرار میگیرد و رنگی شبیه رنگ طبیعی دندان اصلی شما دارد. کامپوزیت میتواند برای پر کردن دندان پوسیده، رفع فاصله بین دندانها، یکدست کردن اندازه دندانها و زیبایی دندانها به کار برود.
این ماده با نور فرابنفش سخت میشود و به دندان چسبیده میماند. کامپوزیت دندان را میتوان برای پر کردن تخریبات ناشی از پوسیدگی، تغییر شکل، رنگ یا اندازه دندان و گسترش زاویه لبخند استفاده کرد. کامپوزیت دندان باعث بهبود زیبایی و عملکرد دندانها میشود.
کامپوزیتها موادی نرم هستند که دکتر در یک جلسه بر روی دندان بیمار میگذارد و فرم میدهد بسته به جنس و برند آنها نانو میباشد که این باعث عدم رنگپذیری و پالیش پذیری خوب آنها میشود.
در 99 درصد موارد خیر، دندان برای کامپوزیت نیاز به تراش ندارد مگر در مواردی که قوس فکی بیمار بیرون زده باشد، یک مزیت کامپوزیتها نسبت به لمینتها عدم نیاز به تراش است.
در کل نمیتوان یکزمان مشخص را برای ماندگاری کامپوزیت مشخص کرد ولی در کل اگر برند کامپوزیت خوب باشد و رسیدگی بیمارمنظم باشد حدود 5 سال میتوان عمر مفید تعریف کرد. این بدین معنا نیست که بعد از 5 سال کامپوزیتها بیفتد، بلکه تجربه ثابت کرده است بیمار کمکم به سمت درمان خاصتر و متفاوتتر لمینت میرود.
بله. کامپوزیتها نیاز به پالیش دارند، اما زمان آن به برند و جنس کامپوزیت و نگهداری بیمار بستگی داردکه این زمان از 6 ماه تا یک سال متفاوت است (نگهداری بیمار شامل مسواک مداوم، استفاده مکرر از محلول آبنمک، چرخاندن آب بعد از نوشیدن چای، قهوه و…)
یکی از مشکلاتی که هرروز شاهد آن هستیم بیمارانی هستند که در جای دیگر کار کامپوزیت انجام دادهاند و وقتی به ما مراجعه میکنند از مشکلاتی نظیر بدطعمی، بدبویی، تورم لثه و خونریزی پس از مسواک زدن شکایت دارند که علت آن را میتوان تجاوز کامپوزیت به ناحیه ( free gingival) باشد یعنی کامپوزیت به ناحیهی ورود کرده که محل امن لثه میباشد و این باعث ایجاد عکسالعمل لثه در قالب التهاب و خونریزی میباشد.
عدم استفاده از مواد خوراکی سفت ، استفاده مکرر از محلول آبنمک برای قوام لثهها ، استفاده مداوم از مسواک و نخ دندان به شیوهی صحیح، استفادهی هرچه کمتر از چای ، قهوه و…یا چرخاندن آب در دهان بلافاصله پس از استفاده .
معمولاً در طرح لبخند کامل 18 واحد (10 واحد فک بالا و 8 واحد فک پایین) انجام میشود ولی بسته به کیس میتواند شرایط متفاوتی داشته باشد، پیشنهاد ما به بیماران معمولاً انجام یک فک بالا میباشد و بعد از انجام در مورد فک پایین تصمیمگیری میکنیم چراکه در بعضی افراد طول لب پایین چون کوتاه است، زیاد معلوم نمیشود، فقط اختلاف رنگ دو فک به چشم میآید که با بلیچینگ این اختلاف از بین میرود.